מדי פעם יש לנו מזל לארגן את הסיור המדהים הזה. זהו טיול של ניגודיות מלאה. מאתונה העמוסה בטירוף שבה, ברגע שאתה נכנס למרכז העיר, אתה ממשיך לנסות להבין איך לכל הרוחות אנחנו הולכים לצאת החוצה דרך התנועה הזו (אל תדאגו, אנחנו יודעים!), ועד לכבישים הרריים שקטים וכמעט שוממים.
מחופים סוריאליסטיים ועד לאתרי אונסק”ו. הכל במדינה אחת. הכל בסיור אחד ובגלל זה אנחנו אוהבים את יוון.
אז איך זה הלך בפעם הקודמת. הרכיבה שלנו התחילה באתונה, בירת יוון עם שדה התעופה הבינלאומי הגדול במדינה. מסלול הטיול נקבע, המלונות הוזמנו והאופנועים מוכנים, הגיע הזמן להתחיל להתגלגל. כבישי אופנועים ביוון הנה אנחנו באים.
ביום הרכיבה הראשון הגענו אל מקדש דלפי המפורסם והסתובבנו באתר. הרכיבה לדלפי הייתה טובה ומהנה, אבל הטוב ביותר טרם הגיע. בהיותו מקדש בן כמה אלפי שנים, דלפי רשומה כאתר מורשת עולמית של אונסק”ו, ולדעתנו בהחלט שווה עצירה.
ניצלנו את היומיים הבאים כדי להגיע למטאורה, שבדרך כלל תהיה במרחק של כמה שעות נסיעה מדלפי, אבל, העניין בטיול הוא בכבישי האופנועים כאן, ואנחנו בהחלט ממליצים על אלה שמסביב לקרפניסי אם אתם מחפשים פיתולים, תנועה דלה ונופים מהממים. הנופים באזור הזה הם עדיין בין האהובים עלינו ביוון. שני כבישים מומלצים הם: הכביש העולה צפונה מקארפניסי (Karpenissi), והשני הוא הכביש בצד המערבי של אגם פלסטיראס היפה (Plastiras).
כשאתם מחפשים כבישי אופנועים מעולים ביוון, זכרו לבדוק את שני אלה.
מטאורה הוא אתר נוסף של אונסק”ו שכללנו בסיור ושווה מאוד לבקר בו. אנחנו מדברים על תצורות אבן חול, שנוצרו באופן טבעי לפני מיליוני שנים. החל מהמאה ה-9 לספירה, נזירים החלו לטפס על ראש ההר והחלו להקים עליו מנזרים כדי להגן על עצמם מפני פולשים ולהיות קרובים כמה שיותר לאלוהים.
לאחר מכן, הגיע הזמן לבקר בכפרי זגוריה (Zagoria) ובפארק הלאומי פינדוס (Pindus). הפיתולים על הכביש הם אינסופיים, התנועה דלילה מאוד והנופים מרהיבים. ישנם בזגוריה 46 כפרים מסורתיים, עם הרבה גשרים ושבילים מקשרים ישנים ביניהם. נשארנו ללילה באחד מהכפרים האלה.
במסלול נסיעה מזגוריה לכיוון לפקדה (Lefkada), שיהיה היעד הבא שלנו, יש לנו שתי אפשרויות. לאורך החוף, או דרך ההרים. אם מזג האוויר טוב והראות טובה, אנו ממליצים על זה דרך ההרים. אם קר מדי או יורד גשם דרך ההרים, קחו את המסלול לאורך החוף. כשמדברים על ההרים, אנחנו חושבים על צומרקה (Tzoumerka) – עוד פארק לאומי בסיור; לדעתנו זהו אזור שאי אפשר לפספס כשמדברים על כבישי אופנועים ביוון.
אל האי לפקדה קל להגיע מכיוון שהוא מחובר ליבשת באמצעות גשר (אין צורך במעבורות ולוחות זמנים). ללא הרבה טרחה, הוא יראה לכם כמה מנופי הים התיכון הטובים ביותר שיש ליוון להציע. החוף המפורסם ביותר (נגיש באופנוע) בפורטו קציקי (Porto Katsiki). לא משנה אם אתם רוכבים או לוקחים אליו סירה, זה מהמם באותה מידה ושווה לעצור.
מלפקדה, מעבר לגשר ריו-אנטיריו (Rio–Antirrio) לחצי האי פלופונס בדרום יוון. עברנו דרך קלבריטה (Kalavryta) וספרטה (Sparta), וראינו את אתר אונסק”ו המפורסם מיסטרס (Mystras) והגענו לאזור מאני (Mani) בדרום הפלופונסוס. בדרכנו למונמבאסיה (Monemvasia), הלילה האחרון שלנו לפני החזרה לאתונה, רכבנו דרך כמה עיירות חוף יפות ושקטות. הכל מתנהל כאן איטי ובאווירה חיובית, שליווה ורגועה. טיול שאינו בשיא עונת התיירות הוא זמן מושלם ליהנות מהשלווה.
יום מנוחה במונמבאסיה הוא בחירה מצוינת. הוא מאפשר ביקור במרכז העיירה, טיפוס רגלי לפסגה ורכיבה לאי אלפוניסוס הסמוך כדי לבקר באחד החופים המפורסמים ביותר ביוון – חוף סימוס (Simos).
ביום הרכיבה האחרון היו לנו עוד שתי עצירות חשובות. הראשונה היתה אפידאורוס (Epidaurus), עיר עתיקה עם אקוסטיקה מפורסמת בתיאטרון Epidavros. התחנה השנייה הייתה עצירה קצרה לצילום סלפי בתעלת קורינתוס לפני שאנו עוזבים את חבל הפלופונסוס.
ובדיוק כך, הסיור הסתיים באתונה. ראינו נוף יפהפה, רכבנו בדרכים מדהימות, טעמנו את כל האוכל המסורתי ואפילו קיבלנו כמה מתכונים. למדנו על ההיסטוריה ושחינו בחופים מגניבים. האם אנו ממליצים על טיול אופנועים ביוון? בהחלט. ואנחנו מחכים לטיול הבא, זו יוון המדהימה!
אם גם אתם רוצים להצטרף אלינו, בדקו את התאריכים הזמינים באתר ובקבוצה שלנו בפייס. אל תהססו לפנות אלינו לכל שאלה, נשמח לשמוע מכם.
רכבו בדרכים טובות ובטוחות וניפגש בטיולים.